Sådan rydder du hukommelsen i din browser (clear cache)

Hvad er browser cache

Browser cache er et lagersystem i din browser, som automatisk gemmer data om de hjemmesider og webshops du besøger. Når du besøger en hjemmeside første gang downloades der fx en masse billeder og tekster. Disse gemmes i din browsers cache for at kunne load hjemmesiden hurtigere næste gang du besøger den.

Når vi har foretaget ændringer på din hjemmeside betyder det derfor at du nogle gange kan opleve at ændring ikke er trådt i kraft på din maskine, da den stadig har gamle filer gemt.

For at låse problemet kræver det derfor at man sletter indholdet i sin cache. Nedenfor kan de læse hvordan dette gøres alt efter den browser og styresystem du bruger.

Windows

Chrome

• Prøv først at at cleare cachen ved at trykke ⇧ Shift+R.

Såfremt ovenstående ikke virker kan det gøres manuelt ved at følge nedenstående skridt:

1. Åben Chrome på din computer.
  2. Klik på mere øverst til højre..
  3. Klik på Flere værktøjer Ryd browserdata.
  4. Vælg et tidsinterval øverst. Hvis du vil slette alt, skal du vælge Altid.
  5. Markér afkrydsningsfelterne ud for “Cookies og andre websitedata” og “Cachelagrede billeder og filer”.
  6. Klik på Ryd data.

Firefox

• Hold ⇧ Shift nede og klik på opdaterings ikonet til venstre for adressefeltet i værktøjslinjen.
  • Du kan også prøve at cleare cachen ved at trykke Ctrl+⇧ Shift+R på samme tid.
  • Du kan også prøve at cleare cachen ved at trykke Ctrl+F5 på samme tid.

Microsoft Edge

• Du kan cleare cachen ved at trykke Ctrl+F5 på samme tid.

Internet Explore

• Hold ⇧ Shift nede og klik på opdaterings ikonet til højre i adressefeltet
  • Du kan også prøve at cleare cachen ved at trykke Ctrl+F5 på samme tid.

Mac

Chrome

• Hold ⇧ Shift nede og klik på opdaterings ikonet til ventre for adressefeltet i værktøjslinien.
  • Du kan også prøve at cleare cachen ved at trykke +⇧ Shift+R på samme tid.

Såfremt ovenstående ikke virker kan det gøres manuelt ved at følge nedenstående skridt:

1. Åben Chrome på din computer.
  2. Klik på mere øverst til højre..
  3. Klik på Flere værktøjer Ryd browserdata.
  4. Vælg et tidsinterval øverst. Hvis du vil slette alt, skal du vælge Altid.
  5. Markér afkrydsningsfelterne ud for “Cookies og andre websitedata” og “Cachelagrede billeder og filer”.
  6. Klik på Ryd data.

Safari

Hold ⇧ Shift og klik på opdaterings ikonet til højre i adresse feltet.

Firefox

• Hold ⇧ Shift nede og klik på opdaterings ikonet til højre i adresse feltet
  • Du kan også prøve at cleare cachen ved at trykke +⇧ Shift+R på samme tid.

Opret en supportsag

Hvis du ikke fandt hvad du søgte efter, så kontakt vores support-afdeling ved at udfylde formularen herunder.